Sunday, October 4, 2015

UNICAT - Acesta este cel mai frumos DANS pe care îl vei vedea vreodată !!!

Nu poți rămâne indiferent niciodată la un dans și o coregrafie frumoasă. Este în natura omului să îi placă arta în general iar printre cele mai agreate sunt muzica și dansul. Așadar pregătiți-vă să vedeți cel mai frumos dans pe care l-ați întâlnit până acum. Dacă nu mă credeți pe cuvânt urmăriți imaginile din videoclipul de mai jos și vă veți convinge singuri.

Dansul a fost pus în scenă de o echipă în totalitate de origine chineză. Dacă stăm să ne gândim aceștia au o vastă cultură a dansului încă din cele mai vechi timpuri iar tradițiile se păstrează și astăzi sub diferite forme care mai de care originale. Dar cum vă spuneam creatorul acestui dans este chinezul Zhang Jigang.

Acesta a reușit să-și pună ideea în practică cu ajutoru a 63 de dansatori de la centrul China Disabeled People. Da probabil veți fi surprinși dar cei ce dansează în imagini nu aud sunetele melodiei ci sunt ghidați de 6 persoane care îi îndrumă practic spre ritmurile muzicii. Aceste persoane sunt persoane cu dizabilități si astfel meritul lor este cu atât mai mare cu cât fac un efort în plus pentru a putea menține ritmul și mișcările în concordanță cu muzica ce se aude pe fundal.

Dansul acesta este inspirat dintr-o legendă a unui personaj istoric despre care se spunea că are 1000 de mâini. Personajul aspira la statutul de Buddah dar jurămantul acestuia spune că atâta timp cât va exista lacrimi pe această lumea ea nu va putea deveni Buddah. Urmăriți așadar toată reprezentația și chiar v-aș ruga să lăsați un comentariu în cazul în care sunteți de acord cu mine că așa ceva este greu de întâlnit un adevărat spectacol minunat.

No comments:

Post a Comment