Thursday, October 15, 2015

Ce Se Întâmplă Când Bagi Un Pește Viu În Nitrogen Lichid !!!

Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră sunteți pasionați de expermiente fie ele și făcut în propria gospodărie așa că am ales să vedeți un videoclip în care o mână de tineri s-au gândit la ceva ce nimeni nu a mai făcut până acum. Priviți videoclipul din imaginile de mai jos și veți vedea că am dreptate.

Aceștia s-au gândit să vadă ce se întâmplă dacă bagi o făptură vie în nitrogen lichid. Pentru asta au pregătit un recipient destul de mare cu această substanță iar în ceea ce privește vietatea pe care au ales să facă experimentul ei s-au gândit la un pește. Așadar toate ingredientele pentru această încercare nebună erau pregătite și a urmat aruncarea peștelui în nitrogenul lichid pregătit nu înainte ca acesta să opună cât de cât o mică rezistență.

După cum se poate vedea și în imagini au scos peștele din acestă substanță fără să mai dea nici un semn de viață semn că datorită temperaturilor acesta a înghețat definitiv. Cu toate acestea ei au pus peștele mai apoi în recipientul unde fusese ținut inițial și l-au lăsat acolo preț de câteva zeci de secunde. În tot acest timp se pare că peștele nu și-a dat duhul și în doar câteva momente el și-a revenit aproape la starea inițială dând semne de viață.

Un astfel de experiment nu este recomandat pentru a fi efectuat acasă și mai trebuie să știți că nitrogenul lichid sau azotul lichid este un tip de produs industrial care se obține prin distilarea din aerul lichefiat. Acesta este un lichid criogeni ceea ce înseamnă că la un contact imediat cu suprafața unui țesut viu acesta poate produce degerături. Azotul lichid își are numeroase întrebuințări în diferite domenii cum ar fi transportul produselor alimentare, studiul criogeniei, dermatologie, răcitor în diferite unități de procesare suprasolicitate etc.

No comments:

Post a Comment