Tuesday, October 6, 2015

Topul Celor Mai Grave Accidente Aviatice Surprinse Pe Camera De Filmat !!!

România este una dintre țările care a contribuit decisiv la istoria modernă a avionului asta prin cei doi mari inventatori care practic au fost practic părinții aeronauticii moderne. Aceștia sunt celebrii Aurel Vlaicu și Henri Coandă. Dar pentru a se ajunge la siguranța zborurilor de astăzi a trebuit să treacă o lungă perioadă de timp.

În istorie cei care sunt consemnați ca fiind primii ce au zburat cu un aparat mai greu decât aerul au fost cotați Frații Wright acest lucru s-a întâmplat pe data de 17 decembrie în anul 1903. Dar primul zbor efectiv autopropulsat este considerat cel al lui Traian Vuia în anul 1906.

Mai apoi a apărut contribuția celui de-al doilea român în acest domeniu acesta fiind inventatorul Henri Coandă care a efectuat primul zbor cu un aparat ce nu avea elicie acesta fiind ridicat de la nivelul solului cu un motor cu reacție. Mai apoi după apariția motorului cu reacție au apărut și zborurile mai lungi cu acest aparat. Astfel că în anul 1909 a fost efectuată prima traversare a Canalului Mânecii. După mai bine de 20 de ani mai precis în 1927 a avut loc și primul zbor ce a traversat oceanul Atlantic fără escală acesta a fost efectuat de către Charles Lindbergh de unul singur.

Se vorbește foarte mult de faptul că avioanele sunt cele mai sigure mijloace de transport asta mai ales datorită faptului că numărul de accidente aviatice este destul de mic în comparație cu numărul de zboruri zilnice care au loc. Cu toate acestea șansele de a supraviețui unui accident aviatic sunt mult mai mici decât toate celelalte mijloace de transport la un loc. În imaginile din videoclipul pe care l-am găsit veți vedea cele mai mari catastrofe aviatice surprinse chiar în direct de camerele de filmat.

No comments:

Post a Comment