Monday, October 5, 2015

NU mai ARUNCA sticlele goale vechi, privește cum poți să profiți de pe urma lor !!!

Cred că nu există gospodărie care să nu aibe uitate măcar în vre-un colț o mână de sticle goale. Acestea de obicei sunt aruncate când cei ce le dețin își aduc aminte dar ar trebui să știți că de acum încolo le puteți găsi o întrebuințare extrem de utilă încât nu le veți mai arunca niciodată. Priviți imaginile din videoclipul de mai jos și convingeți-vă singuri ce lucruri extraordinare pot ieși din aceste sticle prăfuite.

Stica este un material care se obține prin amestecul dioxidului de siliciu cu anumiți silicați ai unor metale. Sticla nu are precum alte materiale un punct de topire bine definit asta datorită faptului că nu prezintă o structură cristalină, regulată. Sticla este materialu care poate fi reciclat la infinit.

Cea mai veche formă de sticlă cunoscută este cea rezultată din răcirea lavei vulcanilor. Aceasta a fost utilizată în istorie pentru obiecte precum vârful sulițelor pentru vânătoare. În ceea ce privește sticla obținută precum cea pe care o știm noi astăzi primele urme ale acesteia au fost localizate în Egiptul Antic acum mai bine de 7000 de ani. Acest obiect este o amuletă albastră de dimensiuni mici. Tot în aceste zone ale egiptului dar și în actuala zonă a Libanului au fost găsite perle de sticlă care se presupune că ar exista încă de acum 5500 de ani.

Ca o curiozitate ar fi bine să știți de exemplu că sticla este unul dintre cele mai greu degradabile materiale acesteia trebuindu-i aproximativ un milion de ani pentru a se descompune. Totodată sticla poate să se recicleze într-un proces infinit de fiecare dată aceasta nepierzând din calitățile pe care le-a avut când a fpst produsă inițial.

No comments:

Post a Comment