Monday, October 5, 2015

SIMPLU și UȘOR - Cum să cureți un ANANAS în doar câteva SECUNDE !!!

Ananasul este probabil unul dintre cele mai îndrăgite fructe existente pe pământ. Acesta datorită gustului său dulce-acrișor și extrem de aromat. Ananasul trebuie să știți este foarte bogat în vitaminele A, B, B1 și C. Totodată ananasul prin conținutul său ridicat de elemente precum potasiul, magneziul dar și sărurile minerale este recomandat pentru că este ușor digerabil.

Ananasul a fost descoperit în zona de sud a Braziliei precum și în Paraguay. Locuitorii acelor zone la momentul descoperirii îl numeau sugestiv ”nana” asta deoarece în traducere liberă însemna fruct delicios și foarte parfumat. Acesta a fost adus pe continentul european chiar de marele Cristofor Columb dar cultivarea lui în cantități mari a început abia din anul 1720.

Dintre proprietățile pe care ananasul le are putem să amintim că este un fruct nutritiv, diuretic și dezintoxicant. Acesta este indicat în mod special pentru persoanele care suferă de anemie, intoxicații, artrită,gută precum și pentru copii stimulând creșterea lor. Fructul se consumă ca atare după ce a fost curățat sau mai poate fi consumat sub formă de suc. Ananasul este unul dintre cei mai mari dușmani ai obezității acesta putând fii consumat în combaterea ei.

În videoclipul de mai sus puteți vedea cum un vânzător de ananas din Thailanda țară în care acest fruct se găsește la orice colț de stradă, aplică o metodă spectaculoasă dar în același timp eficientă de curățare a ananasului. Acesta execută câteva tăieturi de mare precizie după ce în prealabil i-a tăiat extremităție superioare și inferioare iar mai apoi în interiorul cojii acesta îl taie și il pregătește în doar 70 de secunde de consumat clienților doritori.

No comments:

Post a Comment