Monday, October 5, 2015

Când Am Văzut Ce Face Papa Francisc În Fața Cardinalilor Am Leșinat De RÂS !!!

Părerea generală a credincioșilor fie ei de origine catolică, ortodoxă sau oricare alta este că Papa Francisc actualul Papă este un om extrem de îndrăgit de mulțime mai ales că are de multe ori anumite discursuri și gesturi de-a dreptul imprevizibile. Este cazul și gestului pe care l-a făcut înainte de una dintre întâlnirile pe care le-a avut în recenta vizită din Statele Unite ale Americii.

În fața la tot clerul american în Washington acesta a făcut un gest pe care nu te-ai așteptat să îl vezi de la un papă dar mulți au gustat gluma lui. După ce a depus flori în fața unor obiecte sfinte aflate pe o masă aceasta a pus ambele mâini pe fața de masă pe care se aflau obiectele și a tras-o dintr-o dată la o parte obiectele cu pricina rămânând în poziția lor inițială. Este evident că nimeni nu se aștepta la un asemenea gest al Papei Francisc.

Papa Francisc de fapt pe numele lui adevărat Jorge Mario Bergoglio este născut în capitala Argentinei, Buenos Aires la data de 17 decembrie în anul 1936. Acesta a fost investit în poziția de Papă în anul 2013 pe data de 13 martie. Este al doilea Papă care nu este originar de pe continentul Europei din istorie, și primul care este provenit de pe continentul american.

Ca un fapt interesant Papa Francisc este vorbitor de 5 limbi străine spaniolă, franceză, latină, germană, engleză. Acesta s-a declarat un împătimit al literaturii dintre cei pe care îi apreciază în acest sens amintim F. Holderlin și Feodor Mihailovici Dostoievski. Papa Francisc nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru jocul cu balonul rotund acesta fiind un susținător al echipei de fotbal argentiniene din San Lorenzo.

No comments:

Post a Comment