Thursday, October 22, 2015

Uite Cu Ce Utilaj Construiesc Chinezii Un POD În Câteva Zile !!!

Este cunoscută situația Repulicii Populare Chineze care în ultimii ani s-a dezvoltat atât din punct de vedere economic dar mai ales al infrastructurii. Așadar au apărut construcții din ce în ce mai interesante și s-au finalizat proiecte megaomanice cum ar fi autostrăzicu peste 50 de benzi de circulație sau poduri parcă desprinse din filmele științifico fantastice. Dar pe lângă estetica acestor proiecte chinezii au dezvoltat după cum veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos, tehnici și utilaje prin care proiectele lor prin formă într-un timp record.

În regiunea Wanzhou din Republica Populară Chineză podurile sunt construite cu o viteză care mai ales pe noi românii aflați într-o situație dezastruoasă atunci când e vorba de infrastructură, să fim de-a dreptul invidioși pe aceștia. Utilajul de dimensiuni impresionante având aproape 600 de tone și o lungime de aproximativ 100 de metri reușește să amplaseze calea de rulare a podului cu o viteză impresionantă.

Practic după ce au fost construiți pilonii de susținere munca acestui utilaj se desfășoară în doar câteva zile asta pentru că se deplasează până la următorul pilon și se poate susține singur cu ajutoru unor părți metalice. Precizia este încă un element care face din acest utilaj o capodoperă a tehnologiei moderne în domeniul construcției.

DAtorită folosirii unor asemenea mașinării se pot construi poduri de dimensiuni mari în doar câteva luni de zile, în condițiile în care gândiți-vă că în România la un pod de dimensiuni medii construcția poate dura chiar și câțiva ani datorită metodelor de lucru învechite.

No comments:

Post a Comment