Sunday, October 11, 2015

Cele Mai Mari Mistere Arheologice Ale Lumii !!!

Mulți dintre dumneavoastră probabil sunteți pasionați de mistere și ce s-a întâmplat în istorie. Cu siguranță v-ați pus întrebări precum cum au reușit egiptenii să construiască acele impresionante piramide, precum și alte temple. Cum au fost sculptate Babele din Munții Bucegi? Cum au fost descoperite urmele de dinozauri și cum de ne-am dat seama de existența acestora? Și multe alte întrebări. În videoclipul de mai jos nu veți găsi cu siguranță răspunsurile la aceste întrebări dar veți descoperi câteva mistere arheologice interesante.

Arheologia este o știință ce se ocupă cu studierea activității umane desfășurată în trecut și care realizează aceste lucruri prin metode precum strângerea și analiza unor rămășițe lăsate în urmă de civilizațiile trecute cum ar fi artefactele, arhitectura și peisaje culturale. Arheologia este o știință foarte importantă asta deoarece 99% din istoria omenirii este cuprinsă până la apariția primelor scrieri. Arheologia nu studiază numai evoluția umană propriu zisă ci și evoluția culturală.

Aceasta implică trei mari etape. Prima este topografierea, următoarea este excavarea, iar ultima se referă la analizarea datelor colectate în urma excavării și realizarea concluziilor descoperirilor despre trecut. Fiecare dintre cele trei etape necesită o amplă pregătire în sine.

Arheologia se confruntă la momentul de față cu foarte multe impedimente în desfășurarea ei cu regularitate și corectă. Dintre acestea am putea aminti jefuirea artefactelor de către persoane rău intenționate, lipsa totală a interesului public față de descoperirile arheologice și mai ale opoziția oamenilor pentu a excava rămășițe inclusiv umane.

No comments:

Post a Comment