Wednesday, September 16, 2015

Care este diferența dintre o PIZZA de 1 Dolar și una de 1000 de Dolari !!!

Cui nu-i place Pizza ? Sunt convins că vor fi foarte puțini care vor spune că nu le place sau poate chiar deloc asta pentru că pur și simplu nu are cum să nu îți placă pizza fie ea cu diverse preparate din carne sau doar simplă vegetariană acesta i-a încântat întotdeauna pe consumatori cu gustul ei. Dar în imaginile de mai jos veți vedea extremele acestui preparat și anume care este diferența dintre o pizza care costă numai 99 de cenți bucata și una care costă aproximativ 1000 de dolari.

Pizza este preparatul care se presupune că își are originile în Italia mai exact în zona Napoli. Ca și aspect acesta poate fi descrisă ca fiind o cocă rotundă care se acoperă cu sos de tomate și mozarella iar pe lângă acestea o varietate de toppinguri după preferința consumatorului, preparată la cuptor. Termenul vine din latină și a apărut în secolul al nouălea iar traducerea lui a fost de pâine plată. Cu toate acestea sensul lui a fost schimbat în secolul al paisprezecelea când traducerea termenului a devenit pâine plată acoperită cu brânză.

Din punct de vedere istoric nu se poate afirma cu certitudine dacă pizza este originară din italia pentru că deși aceasta se pare că ar fi fost inventată în zona mediteraneană variante ale acesteia s-au găsit și în zona Egiptului, Babilonului și Persiei. În Grecia Antică se consuma un fel de pizza mai precis o pâine plată și rotundă care era aranjată cu diferite ingrediente pe deasupra.

Faptul că noi considerăm acest produs inventat de italieni este datorat unui eveniment petrecut în anul 997 într-un mic orașel din Italia când a fost utlizată pentru prima oara pizza. Orașul Napoli este strâns legat de această denumire și acest preparat deoarece pizza a devenit atât de populară în rândul săracilor fiind foarte puțin costisitor de preparat și foarte gustos și sățios/

1 comment:

  1. Voi ati facut intrebarea dar tot voi nu ati raspuns la ea.
    Pai care e diferenta pana la urma?

    ReplyDelete