Tuesday, September 8, 2015

EXPERIMENT INEDIT - A Pus Gaz De Brichetă în Coca-Cola !!!! Stai Să Vezi Ce Iese !!!

Un grup de tineri din Ucraina au reazlizat un experiment de-a dreptul inedit ei s-au gândit să ameste cea mai celebră băutură de pe întreg mapamondul, și anume Coca-Cola cu propan un gaz cu care sunt umplute în mod normal brichetele. După cum avertizează și autorii acestui experiment nu este indicat să încercați să faceți așa ceva acasă și mai ales într-un spațiu închis.

Cei ce au făcut acest experiment au arătat cum au încărcato sticlă de cola golită de aproximativ jumătate de pahar cu propan dintr-un recipient care este de obicei utilizat la încărcatul brichetelor consumate. După ce au băgat o cantitate suficientă din acest gaz în sticlă au ieșit cu ea afară și au deschis-o cu dopul în jos. În doar o fracțiune de secună de când gazul a început să iasă din sticlă aceasta s-a transformat într-o rachetă zburând spectaculos pe verticală.

Propanul reprezintă un compus chimic care face parte din categoria alcanilor și este compus din 3 atomi de carbon și 8 de hidrogen. Acest compus se găsește în stare de agregare gazoasă și ca și apect acesta este incolor. Propanul este ușor inflamabil. Acesta reacționează în primul rând cu oxigenul formându-se astfel dioxid de carbon și apă.

Coca-cola este cea mai cunoscută băutură carbogazoasă la nivelul întregului mapamond și probabil una din marile invenții ale omenirii. Aceasta a fost inventată de către celebrul farmacist Pemberton din Statele Unite ale Americii. Acesta a patentat-o mai întâi ca și medicament dar mai târziu rețeta a fost preulată de un om de afaceri care a creat produsul pe care îl cunoaștem în ziua de azi în forma lui și care pur și simplu a dus la dominarea ca lider detașat a industriei producătoare de băuturi răcoritoare fiind de la un capăt la altul al existenței acestui brand foarte cunoscut.

No comments:

Post a Comment