Tuesday, September 22, 2015

A Tras Cu Bazooka Într-un Geam Securizat !!! Stai Să Vezi Rezultatul !!!

V-ați întrebat vreodată cât de sigur poate fi un geam securizat? Probabil că niciodată nu ați crezut legendele care spuneau că poți să tragi și cu Bazooka și nu pățești nimic. Acești băieți au făcut un experiment extrem de interesant în acest sens și au plasat un geam de 400 de milimetri în fața unui manechin. Rezultatul este unul care i-a surprins și pe ei dar care a confirmat de ce geamul securizat se numește așa.

Bazooka este denumirea comuna în Statele Unite ale Americii pentru arma portabilă cunoscută drep lansator de rachete anti-tanc. Utilizarea ei a început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci soldații germani au capturat o mulțime de astfel de echipamente militare din nordul AFricii și frontul de est pentru a construi mai târziu propria lor versiune de lansator de rachete contra tancurilor.

Importanța sticlei în viața omului de zi cu zi este cunoscută ca fiind foarte importantă iar în continua evoluție a acesteia la mijlocul secolului al douăzecilea s-a obținut îmbunătățirea proprietăților acesteia și a rezultat un nou tip de sticlă și anume sticla securizată. Aceasta se obține prin încălzirea într-un cuptor special la temperaturi de peste 700 de grade Celsius și o răcire bruscă.

Prin procedeul descris mai sus sticla capătă niște proprietăți speciale datorită echilibrărilor tensiunilor din interiorul ei. Așadar aceasta rezistă foarte bine atunci când are loc un impact de tip mecani foarte puternic și prezintă o mare stabilitate atunci când există diferențe mari de temperatură.

No comments:

Post a Comment