Tuesday, September 22, 2015

Cum Să Gătești Cele Mai Rapide și Gustoase Paste !!!

Când am văzut pentru prima dată rețeta prezentată în imaginile din videoclipul de mai jos mi-am dat seama că am gătit toată viața greșit pastele și că puteam în doar 15 minute să economisesc o grămadă de bani și energie și să mănânc și un preparat extrem de delicios.

Pastele sau cum sunt cunoscute la noi în țară sub denumirea de paste făionase sunt un aliment care se obține prin uscarea aluatului nedospit. Compoziția acestora este de obicei făina cu apă dar pot fi adăugate în ele și sare sau ouă. Există de asemenea paste care au diferite culori acestea se obțin de obicei prin adăugarea unor legume sau zarzavaturi. Spre exemplu există paste de culoare verde care pot să conțină spanac sau cele de culoare roșie care pot conține chiar roșie.

Pastele nu au întotdeauna aceeași formă acestea putând avea o varietate de dimensiuni. Tipul de făină pentru paste este în principal cel de grâu utilizat la fabricarea acestora dar în anumite regiuni ale lumii cum ar fi continentul asiatic pastele sunt făcute spre exemplu din făină de orez sau chiar soia.

Pastele există pe piață în nenumărate denumiri după caracteristici cum ar fi mărimea, forma acestora și locul geografic de unde provin. Pastele simple sunt spaghetele, pennele, farfalle, lasagna, fidea, macaroane. Pastele umplute sunt raviolli, tortellini( cu diferite umpluturi), cappellettini. Din punct de vedere nutritiv trebuie să știți că pastele au în componență în principal carbohidrați și într-o mică măsură proteine și alte grăsimi. Pastele au de asemenea în componență și vitamine din categoria B. Din punct de vedere energetic pastele au o valoare de aproximativ 350 kcal la o sută de grame.

No comments:

Post a Comment