Wednesday, September 9, 2015

Cei Mai Periculoși Câini Din Lume - Ai Grijă Dacă Ești Față În Față Cu AȘA CEVA !!!

Majoritatea oamenilor îndrăgesc câinii drept urmare o mulțime dintre ei au ca animal de casă un câine. Dacă stăm și ne gândim la un mic blănos pus mereu pe șotii foarte jucăuș atunci cu siguranță și cei care nu se intitulează mari fani ai acestor animale le vor îndrăgi măcar pentru drăgălășenia lor. Dar printre aceștia există câteva rase unele dintre ele cunoscute altele mai puțin cunoscute publicului larg care te vor face să te gândești serios înainte să mângâi un astfel de câine sau să încerci să fii prietenos cu el.

Mulți dintre dumneavoastră vor fi probabil surprinși să afle că acest animal reprezintă de fapt una dintre subspeciile lupului cenușiu. Câinele conform specialiștilor este probabil să fie unul dintre primele animale deomesticite de om. În orice caz este știut faptul că este cel mai utilizat dintre cele domestice acesta putând să efectueze diferite ”joburi”, foarte util pentru vânătoare și pentru a ține companie omului.

Această subspecie a lupului cenușiu a fost domesticită cu mai bine de 15 mii de ani în urmă deși unii specialiști afirmă că există elemente ce demonstrează că acum mai bine de 30 de mii de ani în unele zonde din Siberia au existat câini domestici. Testele efectuate de cercetători au sugerat că ruptura câinelui din specia lupului este datată acum aproximativ 100 de mii de ani dar cel mai vechi exemplar de câine descoperit nu are mai mult de 33 de mii de ani.

Strămoșul acestora a fost un animal de dimensiuni foarte reduse care era denumit Miacis și care se distingea de ceea ce cunoaștem noi astăzi prin faptul că se cățăra cu ușurință în copaci. Acesta a trăit pe planeta noastră acum mai bine de 40 de milioane de ani.

No comments:

Post a Comment