Sunday, September 6, 2015

Este O Plăcere Să Asculți Cum Ciupesc Aceste Gemene Blonde Corzile Unei Harpe !!!

În afară de câțiva reprezentanți stradali care cântau la harpă trebuie să recunosc faptul că nu am mai auzit până acum acorduri profesioniste ale acestui insturmet. Dar iată că zilele trecute am găsit această melodie superbă a unei celebre trupe de pe scena internațională, interpretată la harpă de către două tinere estrem de frumoase și din cale afară de talentate. Priviți și vă minunați cum pot aceste superbe domnișoare să vă încânte și să vă încălzească sufletele.

Cele două superbe gemene blonde se numesc Camille și Kennerly și după cum v-ați dat seama au ca instrument preferat harpa ele studiind acest instrument intens încă de la vârsta de 8 ani. Acestea au transformat prin talentul lor de a cânta la acest superb instrument piesa One a trupei Metallica într-o capodoperă pe care o va aprecia chiar și o persoană care nu este împătimită al acestui gen muzical.

Harpa este considerată ca având originle la sumerieni și egipteni și a apărut acum mai bine de 5000 de ani. Harpa a suferit de-a lungul vremii mai multe transformări în ceea ce privește forma ei. Design-ul cunscut în zilele noastre se datorează artistului francez Sebastien Erard. Acesta a dat forma actuală a harpei în anul 1801.

Conform legendelor se spune că harpa își are originile în mitologia greacă aceasta fiind concepută de către zeul Mercur. Instrumentul este alcătuit dintr-o ramă supradimensionată în interiorul căreia sunt fixate coarde de diferite mărimi și fiecare având un acord diferit. Sunetele atât de melodioase ale harpei sunt obținute prin ciupirea delicată a corzilor cu degetele ambelor mâini. Sunetele produse de acest instrument inspiră o stare de relaxare mulți afirmând că are niște sunete mult mai relaxante ca cele produse de pian. Instrumentul este însă destul de rar utilizat în zilele noastre de aceea atunci când apar artiști precum cele două gemene trebuie să le apreciem efortul și talentul.

No comments:

Post a Comment