Tuesday, September 1, 2015

Nu O Să-ți Vină Să Crezi Motivul Pentru Care Toate Mașinile S-au Oprit Pe Autostradă !!!

Momentul surprins în imaginile de mai jos s-a petrecut pe o autostradă din Tel Aviv, Israel iar la prima vedere pare o oprire în masă a tuturor mașinilor din trafic lipsită de sens dar după ce veți afla adevărata cauză veți rămâne cu siguranță surprinși că există un astfel de obicei.

Oprirea mașinilor în trafic se produce în momentul în care o sirenă asemănătoare celor care anunță un atac militar este declanșată. Această sirenă nu prevestește vre-un atac cu bombă sau alte lucruri de genul acesta ci are ca seminificație comemorarea victimelor Holocaustului într-o zi specială dedicată acestora. Această sirenă impune în mod imperativ ca toate persoanele de pe teritoriul israelului să se oprească în timpul ei mai precis 120 de secunde și să se gândească la cele peste 6 milioane de evrei uciși în timpul celui de-al doilea război mondial.

Holocaustul după cum vă spuneam a constituit uciderea fără milă a peste 6 miliaone de evrei cu ajutorul unui program bine stabilit pus la punct de către regimul național-socialist din Germania a cărei conducător era la vremea aceea Adolf Hitler.

Originea cuvântului vine din greacă și înseamnă de fapt ardere de tot. În secolul al XVII-lea acest termen a fost folosit pentru a fost folosit pentru a numi o moarte în condiții violente a unui număr foarte mare de persoane. Diferența între cuvântul holocaust și masacru este aceea că în cazul masacrului se presupune uciderea unei mase mari de oameni de către alți oameni în schimb aici poate fi vorba și de un dezastru natural sau de o catastrofă. Unii istorici folosesc acest termen pentru a descrie genocidul Armean din timpul primului război mondial. După anul 1950 cu precădere acest termen a fost folosit numai la masacrarea evreilor din timpul celui de-al doilea război monidal.

No comments:

Post a Comment