Saturday, September 12, 2015

Cele Mai Înspăimântătoare 15 Fotografii Din Lume Și Poveștile Din Spatele Lor!!!

Se spune că ”O poză face cât 1000 de cuvinte” dar veți vedea în continuare că și istoria din spatele acestei poze este de luat în seamă. În videoclipul de mai jos puteți urmări cele mai ciudate și înspăimântătoare povești din spatele a 15 fotografii celebre în întreaga lume.

Fotografia este un termen care își are originile etimologice două cuvinte împrumutate din limba greacă și anume phos care semnifică lumină și graphis care ar putea fi tradus cu a scrie. Dacă am traduce cuvânt cu cuvânt atunci explicația acestui termen ar fi scriere cu lumină. În limbajul comun și în viața de zi cu zi este folosit cu precădere termenul de imagine foto.

Există trei fenomene care ar fi necesare pentru a se obține o imagine foto și care sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pe vremea lui Aristotel a fost folosit pentru prima dată termenul de cameră obscură. În vechile timpuri alchimiștii cunoșteau fenomenul provocat de lumină care pur și simplu înnegrea clorura de argint. Cel de-al treilea fenomen sau contribuție la apariția fotografiei a fost descoperirea lui John Herschel în jurul anului 1819 care a arătat că hiposulfitul de sodiu poate fixa fotografia.

Toate procedeele enumerate mai sus au fost puse cap la cap de către un fizician de origine franceză pe numele său Joseph Niepce care a proiectat prima imagine pe o placă metalică. Aceasta nu a avut o calitate foarte bună iar mai târziu după moartea acetuia placa a fost recuperată de un individ pe numele Louis Daguerre și perfecționată astfel încât data considerată oficial de inventare a fotografiei este anul 1839. Propritarul invenției prezentate de Daguerre a fost statul francez datorită dimensiunilor acestei invenții la momentul respectiv.

No comments:

Post a Comment