Wednesday, September 2, 2015

Un om fără adăpost stătea continuu în fața unui magazin, când am văzut motivul mi-au dat lacrimile...

Vă recomand din tot sufletul videoclipul de mai jos pentru că este o adevărată lecție de viață pentru fiecare dintre noi și ne va face să ne dăm seama de lucrurile care contează cu adevărat în viețile noastre și de faptul că aparențele înșeală de multe ori mai ales în privința oamenilor. Vă mărturisesc că am vizionat clipul de cel puțin 10 ori și de fiecare dată mi-au dat lacrimile.

Un cerșetor își găsise locul de stat în dreptul unui magazin stradal. Patronul vizibil nemulțumit că acesta i-ar putea alunga clienții îl gonea în fiecare dimineață când deschidea magazinul. Toți cei din jur parcă știau că acesta nu face deloc bine alungându-l și se uitau ciudat la om inclusiv fiica lui îl întreba mereau ce i-a făcut de se poartă așa urât cu cerșetorul.

Într-una dintre dimineți însă cerșetorul nu se mai afla în fața magazinului unde obișnuia să stea parcă intrase în pământ. Dacă primele zile nu a băgat în seamă ba chiar era bucuros patronul magazinului a început să se îngrijoreze când acesta nu a mai apărut deloc în preajma sa. Ca să vadă ce s-a întâmplat de fapt a decis să se uite pe camera de supraveghere care era instalată în fața magazinului său.

În momentul în care a dat drumul la imagini privirea lui s-a umplut de lacrimi și a rămas pur și simplu înlemnit. Cel pe care îl alunga de fiecare dată din fața magazinului său nu făcea atât rău pe cât credea el de fapt ba mai mult acesta strângea de fiecare dată mizeriile din fața buticului care rămâneau după închidere. Într-una din filmări omul observă cum cea care îl mai ajuta cu câte ceva de mâncare era chiar fica lui și parcă inima începea să se rupă în el.

Cu toate acestea a ajus și la ultima seara când cerșetorul a stat în fața magazinului acesta a vrut să alunge doi tineri care voiau să fure din magazinul bărbatului. Situația a fost atât de nefericită încât unul dintre hoți a scos un cuțit și l-a înjunghiat trimițându-l pe cerșetor direct în lumea celor drepți. În momentul când a văzut această scenă finală bărbatului pur și simplu i s-a rupt sufletul.

Chiar dacă acest clip este doar parte dintr-o campanie ar fi bine ca fiecare dintre noi să îl vadă cel puțin o dată și să ia aminte despre faptu că aparențele pot să te înșele în ceea ce privește oamenii din jurul nostru indiferent de rasă sau condiție socială.

No comments:

Post a Comment