Kevin Miller avea misiunea de a inspecta această o serie de turbine eoliene în interes de serviciu. Pentru aceasta el a folosit o dronă. Dar la inspecția uneia dintre acestea avea să aibe parte de surpriza vieții. Nu s-ar fi așteptat niciodată să găsească așa ceva acolo sus chiar la o înălțime de peste 70 de metri. Vă asigur că nici prin gând nu vă trece nici dumneavoastră că se poate afla așa ceva la înălțimea aceea a turbinei.
Energia eoliană este energia generată de puterea vântului și este una dintre tipurile de energie regenerabile. Acest tip de energie a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri când energia eoliană era folosită pentru a ajuta la deplasarea majorității modelelor de ambarcațiuni care se deplasau pe ape. Mai târziu această energie a fost folosită la măcinarea diferitelor tipuri de cereale prin construirea în jurul secolului 7 î.Hr. a morilor de vânt. Mai târziu în Evul Mediu au extins această activitate și la tăierea buștenilor, fabricarea uleiurilor și mărunțirea tutunului.
În zilele noastre aceste mori de vânt s-au transformat în generatoare de energie electrică. Fiind o energie regenerabilă acestea au început să capete o popularitate mare în ultimii ani asigurând aproximativ 2,5 % anual din consumul cumulat de energie electică.
În lume există țări care au ferme impresionante de turbine eoliene. Dinte acestea cele mai mari se găsesc în China, Statele Unite ale Americii, Germania și Spania. În Danemarca acestea asigură spre exemplu aproximativ un sfert din consumul anual de energie electrică. În România acestea au apărut puțin mai târziu față de celelalte țări din vest existând circa 1000 de astfel de turbine eoliene pe teritoriul țării majoritatea găsindu-se în zona Dobrogei.
No comments:
Post a Comment