Friday, July 17, 2015

Uite ce fac prahovenii pentru a scapa de amenzile date pentru ROVINIETA

Este absolut ingenioasă ideea!!! Din punctul meu de vedere, în momentul în care se ajunge ca o mașină să treacă pe sub o cameră de filmat care o înregistrează pentru a afla dacă are sau nu plătită rovinieta, această metodă poate da roade, și nu oricum ci este aproape imposibil să fii detectat de către un aparat care poate doar să noteze numerele aflate în neconcordanță cu legea, și mai exact cele care nu și-au plătit datoriile către stat, și să fie trase drept răspunzătoare, acum însă ar putea fi o mică problemă, și din punctul meu de vedere această problemă ar trebui discutată în cadrul acestui articol.

Ca să o luăm pe calea cea mai dreaptă spre a afla răspunsul la prima noastră întrebare, trebuie să ne punem o singură întrebare, căruia desigur trebuie să îi găsim un răspuns care să fie 100% în concordanță cu realitatea. Deci întrebarea ar suna în felul următor: ”Sunt aparate care înregistrează această mișcare a mașinilor pe un ecran pentru ca mai apoi să contabilizeze numerele într-o bază de date pentru ca mai apoi alt aparat să le introducă pe cele neplătitoare de rovinietă într-o altă bază de date (sau primul aparat să le noteze pe cele ce nu și-au plătit restanțele direct într-o bază de date) care să îi fie dată unui organ de poliție care să trimită notificările în prealabil cu amenda? Sau există și un validator uman care alături de aparatul care notează numerele, își dă acordul că acestea ar fi notate corect?

Ei bine, în primul caz, metoda pare ”stealth” adică nu prea văd cum un astfel de aparat să își dea seama de o astfel de neleguire și în cazul în care un inspector uman, ca să îi zicem așa, nu stă să verifice veridicitatea datelor introduse de către un aparat, că deh, doar nu o sta un om cu pixul în mână să noteze toate numerele de înmatriculare ale mașinilor pentru ca mai apoi un altul să le verifice cu o listă de plătitori de taxe. Ei bine în cazul în care factorul uman nu intră în ecuație, atunci se pare a fi o soluție câștigătoare.

Acum intervine următoarea întrebare, este morală o astfel de abordare față de statul român? Vă aștept răspunsul în secțiunea comentariilor

No comments:

Post a Comment