Sunday, July 26, 2015

Mergeau Liniștite Cu Barca Pe Lac, DAR Dintr-o Dată Un Lucru Neașteptat Se Întâmplă !

Două fete din Marea Britanie aflate în vacanță s-au hotărât să meargă cu barca pe un râu din Irlanda.Aici aveau să surprindă pe camera de filmat unul dintre cele mai superbe momente văzute în viața lor. Cu siguranță imaginile pe care le veți vedea sunt unice și pentru dumneavoastră deoarece astfel de fenomene sunt rar întâlnite.

Probabil mulți vor fi de acord cu mine atunci când vă voi spune că natura înconjurătoare ne uimește continuu cu minunățiile ei și atunci când simțim că le-am văzut pe toate se găsește câte un animal, o plantă un fenomen nou cu care să ne surprindă într-un mod plăcut. Unul dintrea astfel de momente este fenomenul pe care fetele acestea l-au surprins în timpul lor liber și care poartă denumirea de ”murmuration”.

Acest fenomen se produce atunci când se întâlnesc două stoluri de grauri sau un stol mai mare se divizează în două părți simetrice. Mulțimea de grauri va crea un spectacol de-a dreptul impresionant pe bolta cerească caracterizat prin schimbări bruște de direcție, rotiri și zbor care descrie cele mai neobișnuite forme. Acest adevărat dans pe bolta cereasca este de un sincron care atinge perfecțiunea după cum ați putut să vedeți și în imaginile de mai sus.

De ani de zile cercetătorii în domeniu s-au întrebat ce se întâmplă din punct de vedere științific în timpul unui astfel de fenomen. Se pare că nu au găsit un răspuns 100% concret dar un lucru a reieșit sigur că fenomenul are mai multe lucruri în comun cu fizica decât cu biologia. Chiar dacă multe aspecte ale acestui fenomen nu pot fi încă descifrate cercetătorii sunt convinși că în timp cu ajutorul principiilor fizicii vor da de cap acestor mistere.

No comments:

Post a Comment