Thursday, July 9, 2015

MORI de RÂS !!! Uite Care Sunt Cele Mai Tari Perle de la Bacalaureat !!!

Și pe vremea noastră erau astfel de întâmplări, însă parcă ce se întâmplă acum cu acest examen este absolut de dificil. Și acum probabil că v-ați fi așteptat să scriu ceva împotriva celor ce au dat bacalaureatul și nu au fost în stare să explice ce le-a picat de Eminescu sau să argumenteze cum ar trebui cineva să aibă un stil de viață sănătos sau cine știe ce altceva a mai picat pentru un astfel de examen.

Acum eu întorc lupa la 180 de grade și o îndrept către acest sistem și vreau să vă spun că nu sunt vinovați într-o măsură atât de mare acești copii precum par la prima vedere, dacă stăm și ne uităm mai atent la problemă și încercăm să o studiem și dintr-un alt punct de vedere decât cel cu care ne-au obișnuit știrile. Ei bine, hai să o luăm altfel, acest sistem ne introduce într-o clasă de 25-30 de copii ale căror minți sunt îmbâxite încă din prealabil de către colegii lor de modul în care sunt organizate orele, sistemul și metodologia. Deci practic ei pornesc din prima cu un sentiment ce nutrește adversitate față de ceea ce va urma să se întâmple.

Acum hai să intrăm în miezul problemei, modul în care sunt învățați tinerii școală în ziua de astăzi ar fi fost eficient în anul 1910 cam asta este părerea mea, când gradul de analfabetism în România (care încă nici măcar nu apucase să devina România Mare) era extrem de ridicat, da, atunci copiii ar fi avut multe de învățat dacă am putea cumva să facem o paralelă aproape imposibilă și să transpunem tot sistemul actual de învățământ la vremea respectivă cu tot cu cadre didactice, atunci ar fi dat o eficiență ieșită din comun, cu tot cu bacalaureat.

Însă în momentul de față suntem în anul 2015 și să îl obligi pe un copil să adopte un stil de învățătură bazat 99% pe memorarea de date, pentru ca mai apoi să fie transpuse într-o serie de examene care pedepsesc pe cel ce nu a reușit să memoreze aceste date destul de aspru, atunci nici nu-i de mirare că fiecare copil va ajunge să urască acest sistem. Eu îl consider ca pe o mamă absurdă care în momentul în care își prinde copilul că nu și-a recitat rugăciunea în totalitate corect, îl ia la palme. Lucru care nu mi se pare absolut deloc corect.

Totuși hai să vedem ce a ieșit dintr-un astfel de sistem și să privim videoclipul de mai sus.

No comments:

Post a Comment