Thursday, July 23, 2015

A Pus Săpun În Cuptorul Cu Microunde 2 Minute - Rezultatul Îți Sparge Imaginația !!!

Probabil mulți dintre dumneavoastră au văzut de-a lungul timpului o sumedenie de videoclipuri cu experimente pe internet.De data aceasta am selectat un videoclip de care cei pasionați vor fi încântați iar ceilalți cu siguranță vor fi curioși. Tot ce aveți nevoie pentru acest experiment este de o bucată de săpun pe care să o așezați în cuptorul cu microunde. Setați ceasul la două minute și așteptați. Rezultatul final cu siguranță vă va încânta.

Din înscrisurile unui celebru istoric roman se pară că în secolul I săpunul era deja cunoscut și utilizat fiind manufacturat dintr-un amestec de sodă și grăsimi animale. Acest tip de săpun brut nu avea un miros prea plăcut așadar acei romani care erau mai înstăriți utilizau pentru corp o apă de flori frumos mirositoare cu care să imprime o mireasmă plăcută corpului lor.

Tot în perioada imperiului roman există o atestare mai precis prin secolul al doilea în care se face cunoscută existența unei așa zise afaceri cu săpun realizată cu ajutorul unui cazan denumit la vremea aceea saponarius. Cu toate acestea istoria săpunului nu începe în perioada romanilor ci cu mult înainte acesta fiind inventat se pare în jurul anului 2800 î. Hr. în zona de atunci a Babilonului. Arheologii au descoperit un obiect ceramic care avea inscripționat o rețetă asemănătoare fabricării săpunului prin fierberea unor grăsimi animale și a cenușii.

Legendele spun că denumirea săpunului vinde dintr-un loc numit Muntele Sapo din vechea Romă. Aici se spune că grăsimea provenită de la animalele sacrificate se amesteca accidental cu cenușa și curgea în josul râului Tibru. Se pare că femeile care își curățau veșmintele la râu au observat că aceasta mixtură ciudată curăță mai eficeint decât ar curăța apa simplă.

No comments:

Post a Comment