Friday, July 17, 2015

Cum Arată Cel Mai Mare AVION De Pasageri Din Lume !!!

Zborurile cu avionul au devenit în ultimii ani un mijloc de deplasare din ce în ce mai sigur și din ce în ce mai utilizat de un număr foarte mare de oameni. Această tendință a dus bineînțeles pe cale de consecință și la dezvoltarea din ce în ce mai rapidă în ceea ce privește tehnologia aviatică și bineînteles în ceea ce privește construcția avioanelor de călători. Astfel a fost nevoie de construirea unor avioane care să poată să transporte în aceleași condiții de maximă siguranță a unui număr din ce în ce mai mare de pasageri.

Pentru aceasta compania europeană care construiește avioane încă din anul 1970, Airbus a conceput un model care este la ora actuală cel mai mare avion de pasageri din întreaga lume. Airbus este unul dintre cei mai mari producători de avioane și are sediul companiei în Franța, orașul Touluse.

Modelul Airbus A380 este cel mai mare avion de transport persoane din lume care se produce în serie la momentul acesta și este și primul avion din istorie care are două punți pentru pasagerii aflați la bordul lui. Avionul este propulsat de 4 motoare de mare putere și poate zbura pe distanțe lungi de peste 15000 de kilometri. Avionul este autorizat să transporte până la 880 de călători însă marile companii aviatice care îl folosesc au convenit să transporte un număr cuprins între 450 și 620 de pasageri. Prima companie aeriană care a folosit în zborurile de linie un asemenea avion a fost Singapore Airlines.

Acest model A380 a fost conceput special pentru asigurarea zborurilor pe distanțe lungi și asigurarea unor rute directe între nodurile aeriene importante. Primul zbor cu un astfel de avion a avut loc în anul 2005 mai precis pe data de 18 ianuarie. Pentru cercetarea, dezvoltarea și construcția primului avion au fost folosite resurse financiare în valoare de nici mai mult nici mai puțin de 11 miliarde de euro.

No comments:

Post a Comment