Thursday, July 9, 2015

L-a Pus pe un Copil de Clasa a-IV-a să Facă o Compunere - A LEȘINAT de RÂS când A Văzut ce A Scris

Băiatul asta e un GENIU! Un GENIU vă ZIC!!! Învățătoarea sa le-a dat tema următoare: ”Imaginează-ți că ești un Chinez ajuns în România în vacanță și trimiți o scrisoare familiei.” În acel moment, copilul, care sunt sigur că se bucura de un mare succes în materie de glume în grupul său de la școala elementară, s-a gândit să se pună pe șotii și cu doamna învățătoare.

Și mai exact ce crezi că i-a scris? Haha, cu siguranță nici un bărbat adult nu ar fi făcut-o, și anume a început să îi înșire exact ce i-ar fi transmis un chinez familiei dacă ar fi venit să viziteze frumoasa noastră țară, și mai exact cum v-ați fi probabil așteptat, nu le-a scris nimic acestora în limba Română, cum s-ar fi așteptat învățătoarea să primească răspuns, ci în CHINEZĂ. Hahaha!

Dacă aș fi fost în locul profesoarei, i-aș fi acordat elevului o nota de 10 doar prin prisma inventivității sale, să nu mai vorbim că nici măcar nu m-ar fi interesat dacă acesta a scris corect ceea ce a scris sau nu, pentru că nu ar fi avut o importanță mai mare pentru mine, ca și învățătoare, desigur.

Sunt sigur că pe viitor, învățătoarea sau cine știe probabil învățătorul, va avea grijă să fie mai atent în momentul în care oferă informații în legătură cu lecțiile pe care le dă copiilor pentru acasă.

Ce ar mai fi de zis despre această imagine, ce concluzii am mai putea trage înafară de faptul că din clipa în care intri în prima zi de școală, până ce ieși de pe băncile facultăților, sistemul nostre de învățământ este făcut de așa natură încât să înveți papagalicește ceea ce trebuie să înveți, fără să oferi din partea ta vreo mare contribuție, fără să îți crească nivelul de creativitate sau ceva asemenea, iar luând în considerare aceste aspecte, putem spune că acest copil nu a fost ”spălat pe cap” de către al nostru sistem de învățământ și s-a descurcat mai mult decât onorabil.

3 comments: