Saturday, July 18, 2015

La prima vedere pare o MEDUZĂ inofensivă, DAR stai să vezi de ce e mai periculoasă decât un RECHIN !!!

Când ne gândim la vară ne gândim la apa mării sau la nisipul fierbinte al plajei, dar oare suntem conștienți că pe lângă acestea trebuie să ne ferim și de anumite primejdii ale naturii? Când te gândești la pericolele ce pândesc în apă te gândești în primul rând rechini care pentru mulți sunt probabil cele mai înspăimântătoare și mai periculoase animale marine, dar dacă v-am spune că există ceva ce chiar dacă nu are o înfățișare atât de înspăimântătoare este mult mai periculos decât un rechin și mai nociv. Vă veți întreba probabil ce poate să fie? Ei bine răspunsul îl veți primi urmărind imaginile din videoclipul de mai jos. Și vă asigur că merită urmărite !

Creatura despre care vorbim, căci astfel o putem numi după înfățisarea pe care o are se numește sugestiv ” Man O'War ” și este de fapt un tip de meduză. Aceasta este de origine portugheză și ceea ce o face cu adevărat periculoasă este substanța toxică pe care extremitățile ei o degajă atunci când ești înțepat de această meduză.

În istoria ei de când a fost descoperită această creatură au fost consemnate decese ale persoanelor înțepate deoarece acestea nu au ajuns la timp sau nu au fost tratate conform cu situația de către medici. Totuși înțepătura acestei meduze nu este una fatală dar provoacă dureri insuportabile care sunt însoțite de senzații de arsură puternică.

Aceasta meduză a fost des întâlnită în zonele de plajă ale Oceanului Atlantic și în zona Statelor Unite ale Americii, dar și pe plajele udate de acesta în zona Europeană. Așadar dacă vă aflați într-un concediu într-o zonă unde există riscul de a da peste această creatură ar fi bine să știți de ce trebuie să vă feriți pentru a scuti mai apoi o eventuală vizită neplăcută la medic care să vă pună capăt într-un mod subit vacanței.

Așadar mergeți și bucurați-va de plajă de vară de soare dar să aveți în minte întotdeauna că există pericole ce vă pândesc și atunci când simțiți că totul este perfect și este bine să fiți precauți în astfel de situații și pregătiți tot timpul și de astfel de neplăceri.

No comments:

Post a Comment