Tuesday, July 14, 2015

12 Imagini Care Îți Vor Schimba Percepția Asupra Lumii

În momentul în care începi să îți pui întrebări existențiale, viața pare să capete un alt sens decât cel social pe care i-l atribuim zi de zi, ce rost are tot ceea ce facem din momentul în care ne aflăm într-un ”colț îndepărtat” al Universului, existența noastră ca și specie și nu ca și entitate personală este atât de șubredă încât putem fi exterminați în orice moment al zilei și nimeni să nu mai afle niciodată de noi vreodată (nimeni, adică alte forme de viață inteligente care din punctul meu de vedere cu siguranță se pot găsi în acest Univers infinit).

Și dacă natura noastră este atât de iluzorie, ce rost are șederea noastră pe Pământ, care este motivul pentru care Dumnezeu ne-a lăsat pe această planetă înconjurați de atâta suferință și nedreptate în jurul nostru, cu niște fericiri iluzorii ce fie că sunt îndeplinite dorințele noastre sau nu, ele dispar într-o perioadă nu foarte lungă de timp.

Ei bine, aici aș putea comenta următoarele, precum spusele lui Albert Camus, suntem niște Sisifi care tot împingem piatra spre vârful muntelui existenței și da, știm ce ne așteaptă, însă trebuie să o facem cu zâmbetul pe buze.

Așadar eu zic să începem să ne explorăm existența în cadrul acestui infinit Univers și să vedem ce se întâmplă la sfârșitul articolului, dacă tot la fel de importanți ne vom considera precum la începutul său.

1. După cum probabil ați intuit, mai jos avem Pământul, locul în care fiecare ființă umană s-a născut și a murit începând cu acum peste 60.000 de ani și până azi.
2. Acesta este al nostru sistem solar, unde suntem înconjurați de vecinii noștriapropiați, Venus și Marte, precum și de ceilalți vecini pe care îi vedeți în imagine.
3. Foarte interesant de notat și de observat este distanța dintre Pământ și Lună. - Ce părere ai?
4. Aici vă dați mai bine seama, toate planetele așezate au loc în distanța dintre Pământ și Lună
5. Și aici, mai jos avem suprapuse pe Jupiter Statele Unite ale Americii - O picătură într-un ocean...
6. Sau alt lucru interesant - Ai putea să aliniezi 6 planete precum Pământul pe inelele Saturnului
7. O cometă, comparată cu Los Angeles-ul
8. Soarele reprezintă 99.8% din masa întregului sistem solar fiind de 11.990 de ori mai mare ca pământul
9. Sunt mai multe stele în spațiu decât sunt fire de nisip pe orice plajă de pe Pământ. Gândiți-vă la asta înainte să vă exprimați părerea că suntem singuri în Univers.
10. Cam așa arată Calea Lactee (Vezi aici un sandbox interesant AICI
11. Asta chiar e tare - Toate stelele pe care le poți vedea cu ochiul liber noaptea pe cer se încadrează cu ușurință în cercul galben
12. Credeață că Calea Lactee este mare? Ei bine, nu este decât un vârf de ac în comparație cu galaxia IC 1011
Imagini preluate de pe Aktual24

8 comments:

  1. ...Cat suntem de mici ...dar, cat de orgoliosi!!!!

    ReplyDelete
  2. si cand te gandesti ca sunt miliarde de "calea lactee" ...Doamne :)))) (in fiecare calea lactee) :)))

    ReplyDelete
  3. Punctul 4 este fals. Daca distanta intre pamant si luna este de 384.400km, diametrul tuturor celorlalte planete este egal cu 427509km. 427509>384400=>pct 4 fals

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Sau mai bine zis diametrul tuturor celorlalte planete este egal cu 388.315 km ...chiar daca adaug si diametrul pamantului care este de 12 755,6 km,tot nu da ceea ce ai scris tu,ci mai exact da 401.070,6 ... deci punctul 4 nu este chiar fals,are intr-adevar un plus de 3915 km ...dar punctul patru era totusi ca sa iti faci o idee!

      Delete
  4. Tantii mai dat pe spate. Despre ce vorbesti mataluta adicatele 384k km este d
    istanta medie.luna are o orbita variabila intre 362_406.000 km.sau ceva asemanator. Am cam uitat cifrele exacte caci am terminat liceul acum 30 ani dar Scrie pe net batu- l-ar dumnezeu de net. Dar cine sa citeasca si altceva in afara de *face buce*?

    ReplyDelete
  5. Tantii mai dat pe spate. Despre ce vorbesti mataluta adicatele 384k km este d
    istanta medie.luna are o orbita variabila intre 362_406.000 km.sau ceva asemanator. Am cam uitat cifrele exacte caci am terminat liceul acum 30 ani dar Scrie pe net batu- l-ar dumnezeu de net. Dar cine sa citeasca si altceva in afara de *face buce*?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna are o rază medie de 1.737 km, de 4 ori mai mică decât a Pământului, și orbitează în jurul acestuia la o distanță medie de 384.403 km

      Delete