Thursday, July 16, 2015

7 Feluri în care poți să tai cu ADEVĂRAT o Ceapă !!!

Ceapa este cea mai utilizată legumă de pe întreaga planetă iar având în vedere acest aspect un lucru important este modalitatea prin care putem curăța cât mai repede dar în același timp bine o ceapă fără să facem risipă prea mare. În videoclipul prezentat mai jos veți vedea așadar 7 modalități prin care puteți tăia o ceapă, multe dintre ele sunt convins că sigur nu le cunoșteați existența.

Ceapa este cultivată la noi mai ales în părțile din sud și sud estul țării. Locul de proveniența al acesteia este conisderat ca fiind continentul Asiatic. Despre ceapă în perioada antichității se spunea că dacă mănânci capeți putere așadar soldaților care trebuiau să meargă la lupte li se dădea să mănânce înainte de acestea. Tot în acea perioadă în China, ceapa era recunoscută ca fiind simbolul suprem al inteligenței.

Ceapa are în componență o mulțime de săruri minerale cum ar fi sodiul, potasiul, sulf, iod etc. Precum și vitamine din grupul vitaminei b, vitamina e și chiar vitamina c. Pe zona de medicină ceapa este folosita la fel ca și usturoiul pentru a menține în limite normale circulația sangvină. Acțiunea acesteia este una antimicrobiană și întărește sistemul imunitar al consumatorului precum și ajută la prevenirea răcelilor de orice tip.

Soiurile cunoscute de ceapă sunt în general cele în funcție de culoarea ei.Acestea se disting în număr de 3 și sunt : ceapa albă, ceapa galbenă și ceapa roșie. În ceea ce privește topul tărilor la nivel mondial producătoare de ceapă atât uscată cât și proaspătă pe primul loc se află China care este și cel mai mare consumator urmată de India și de Rusia iar Statele Unite Ale americii se află abia pe locul al patrulea în ceea ce privește producția de ceapă.

No comments:

Post a Comment