Tuesday, July 28, 2015

I-au pus niște pahare de plastic pe masă și l-au lăsat 5 secunde, când au văzut ce face au zis că nu-i adevărat !

Băiatul din imagini se numește William Orrell și are aș putea spune un talent unic. Este cel mai rapid băiat din lume în aranjarea stivelor. Are numeroase recorduri mondial la diferite tipuri de aranjat stive. Priviți videoclipul următor și convingeți-vă singuri de ceea ce poate să facă acest tânăr.

Sportul stivelor este acel sport în care sunt aranjate în stive cupe de plastic într-o viteză de neimaginat pentru un om normal. De aceea cei ce practică acest sport trebuie să dea dovadă de un simț extrem de dezvoltat al coordonării mână-ochi, viteza și concentrare maximă.În ceea ce privește concursurile oficiale de aranjare a stivelor acestea sunt structurate pe cinci divizii majore care se disting în funcție de numărul de cupe aflate pe masă, mai precis grupuri de trei cupe sau de șase cupe. Un alt criteriu este secvența de stive și anume un număr cât mai mare de cupe este aranjat într-o anumită stivă.Și ultimul criteriu este ce al stivuirii în grupuri spre exemplu doi oameni folosesc o parte din cupele unei stive în același timp.

În competiția de față care s-a desfășurat în orașul Columbus din statul american Georgia, adolescentul William Orrell a reușit să facă un ciclu de stive într-un timp fantastic de numai cinci secunde. El a doborât astfel recordul mondial anterior care era deținut tot de un american și care era de 5,1 secunde. S-a dovedit astfel încă o dată că își merită titulatura de cel mai rapid aranjator de stive din lume, titulatură de care bineîntețeles este foarte mândru.

Din păcăte spre deosebire de tradițiile de peste ocean mai ales în Statele Unite ale Americii prin organizarea a atât de multe concursuri pentru elevi și studenți la noi sentimentul de competivitate nu se câștigă mai mult din practică așa cum ar fi cazul în mod normal ci rămâne un principiu mai mult teoretic.

No comments:

Post a Comment