Thursday, July 30, 2015

Te-ai Întrebat Vreodată Cum se Culeg Portocalele Într-o Cultură din Spania??

Wow!!! Deci această mașinărie este absolut genială, vă dau de jurat că un astfel de aparat te ajută să fii de cel puțin 5 ori mai productiv luând în considerare toate brațele pe care le are și modul în care oamenii pot să culeagă portocalele din portocali, este realizată după foarte mulți ani în care această tehnică nu a putut fi disponibilă iar oamenii probabil se urcau în copaci singuri culegând cu mâinile în parte fiecare portocală, un experiment care sunt sigur că era total impractic și mai mult pierdeai timpul cu oamenii până reușeai să culegi întreg numărul de portocale.

Dar gândiți-vă ce înseamnă din punct de vedere al productivității muncitorilor această muncă, și cât de mult le poate ușura activitatea o astfel de mașinărie, cu siguranță munca de o săptămână, care se făcea în mod normal fără un astfel de aparat, se face acum probabil într-o zi, gândiți-vă la o fermă ce are 20 de hectare, pline ochi cu portocali, ce muncă migăloasă poate fi să culegi portocalele din toți acești copaci și cât timp îți umple o astfel de ocupație, și mai ales de câți oameni ai nevoie pentru o astfel de activitate.

Cu siguranță în viitor astfel de tehnici vor ajunge și mai avansate, însă stau și mă întreb unde oare se poate ajunge cu o astfel de tehnică, care este limita de sus ca să zic așa a productivității și care este timpul cel mai scurt în care oamenii pot ajunge să rezolve o astfel de cerință. Sau cred că cel mai probabil totul va ajunge să fie automatizat, fără să mai fie nevoia de intervenție umană, iar un robot va culege toate fructele și le va aduce la depozit.

No comments:

Post a Comment