Tăierea lemenelor pentru foc cu ajutorul topoarelor tradiționale a ajuns să fie de multe ori o muncă laborioasă și chiar periculoasă. Există întotdeauna riscul să te lovești în propriul picior cu toporul în mod evident fără să vrei. De la această situație pe care o putem cataloga imperfectă a apărut nevoia de a descoperi un mod mai eficient de utilizare a toporului sau de ce nu un topor care să evite toate aceste riscuri.
A fost nevoie de o perioadă de câțiva ani dezile de proiectare și testare a unor metode de multe ori chiar exotice de tăiere a lemnului pentru a se ajunge să se nască această idee inovatoare. Topoarele obișnuite folosesc un cap în formă de pană pentru a separa lemnul dar acest mecanism oare ar putea fi imbunătățit prin utilizarea efectului de levier ? Pornind de la această ideea a apărut Toporul Leveraxe sau în traducere liberă Toporul Levier.
Toporul levier este un topor de despicare al lemnului de foc de aproape orice tip și orice diametru. Designul său inovator produce o acțiune de tip levier pentru a se scufunda practic în lemnul lovit de acest topor. Astfel cu mai puțină forță decât ar trebui folosită la un topor tradițional puteți împărți un lemn în bucăți mai mici în condiții de maximă siguranță bucurându-vă și de timpul pe care îl petreceți făcând această acțiune.
Toporul este una dintre primele unelte care au fost făurite de om pe acest pământ. Istoria acestuia apare încă din epoca de piatră când topoarele erau cioplite și șlefuite. Acestea aveau mânerul integral din lemn iar capul era din piatră. Mai târziu în Epoca de Bronz capetele acestora erau confecționate din bronz. Toporul a fost folosit o perioadă îndelungată aproximativ până în Evul Mediu ca și armă de război așa numitul topor de luptă.
No comments:
Post a Comment