Am mai văzut exerciții de înot sincron, dar vă spun cu mâna pe inimă că ce fac aceste 10 participante componente ale echipei Spaniei este ceva de-a dreptul nemaivăzut. Cu această reprezentație au câștigat detașat medalia de aur a campionatelor mondial dar după ce veți urmări videoclipul de mai jos vă veți convinge că a fost binemeritată și că sunt de departe cele mai talentate sportive din lume la proba pe care o execută.
Înotul sincron mai poartă denumirea și de înot artistic. În cadrul acestei probe sunt îmbinate trei elemente în primul rând înotul apoi baletul și gimnastica. Proba de înot sincron reprezintă cea mai nouă probă existentă din cadrul natației. Exercițiile sunt executate de unul,doi chiar până la zece sportivi pe ritmuri muzicale. Un sportiv care practică această disciplină trebuie să prezinte reale calități cum ar fi o rezistență la efort, flexibilitate, sincronizare perfectă și probabil cel mai important să aibă un control impecabil al respirației.
În cadrul jocurilor Olimpice și a camponatelor mondiale nu există probe masculine ci doar feminine, bărbații putând participa la celelalte tipuri de competiții naționale sau internaționale. Forul suprem al acestui sport este Federația Internațională de Natație.
Acest sport a apărut pentru prima dată în anul 1899 în Marea Britanie și purta denumirea la acea vreme de înot ornamental. Primele competiții au apărut în anul 1930 și nu se desfășurau precum în ziua de azi acompaniate de muzică ci pur și simplu se creau de către concurenți niște forme geometrice pe apă. Prima dată când s-a folosit o piesă muzicală pentru a acompania concurenții a fost în anul 1934 și s-a petrecut în orașul Chicago din Statele Unite ale Americii. În România această disciplină a fost introdusă în anul 1954 dar a fost abandonată repede trei ani mai târziu din motive evident financiare.
No comments:
Post a Comment