În ziua de azi se pare că există o cale să reutilizăm aproape orice. Dar s-a gândit careva dintre dumneavoastră că becurile ar putea fi reutilizate după ce s-au ars. Sunt convinsă că răspunsul în unanimitate va fi nu mai laes că acestea odată arse sunt inutile și au în compoziția lor elemente ce pot fi periculoase.
Așa mă gândeam și eu până am văzut ce lucruri interesante poți face cu un bec ars care nu îți mai folosește. După cum veți vedea și în videoclipul de mai jos de acum înainte nu veți mai arunca nici dumneavoastră aceste becuri pentru că aici găsiți cinci metode unice de a refolosi becurile care s-au ars și nu mai pot să aibe utilitatea pentru care au fost cumpărate.
Dacă aruncăm o privire înapoi în istorie vom descoperi că primul bec a fost realizat în anul 1800 de către un om de știință britanic. Acesta a conceput o baterie de care a atașat două fire și o mică bucată de carbon. Acesta din urmă s-a aprins și a produs lumină. Această metodă de a obține lumina a fost denumită arcul electric. Însă lumina electrică în forma ei cunoscută este considerat că a fost inventată de doi inventatori celebrii: Thomas Edison în Statele Unite ale Americii și Joshemp Swan în Marea Britanie.
Thomas Edison a inventat în anul 1879 un bec de dimensiuni mici care era gândit pentru a lumina o locuință. Acesta însă nu a avut prea mare succes reușind să se mențină aprins doar pentru câteva ore și apoi s-a ars. Un an mai târziu în schimb a venit în prim plan cu o nouă invenție în domeniu iar de data aceasta bulbul a fost capabil să lumineze peste 1500 de ore.
Chiar dacă Edison este cele care a inventat becul primul om din lume care a pus problema existenței electricității a fost celebrull filozof al lumii antice Thales. Acesta a făcut niște experimente rudimentare prin șlefuirea chihlimbarului dar nu și-a dat seama că de fapt a descoperit electricitatea statică.
varza
ReplyDelete