Thursday, August 27, 2015

Cele Mai Mari Mașinării De Pe Pământ !!! Fii ATENT Ce Poți să faci cu Drăciile Astea !!!

De-a lungul vremii oamenii au construit mașini din ce în ce mai mari care să le ușureze munca și transportul alor obiecte cu o greutate și dimensiuni amețitoare. Din această categorie am selectat trei mașinării care reprezintă topul celor mai mari mastodonoți construiți pentru a facilita diverse operațiuni cum ar fi mutarea unei rachete dintr-un depozit până la locul de lansare, forarea unui tunel de dimensiuni mari sau extragerea cărbunelui în cantități impresioanante.

Prima dintre aceste trei mașinării este platforma cu care NASA transportă rachetele de la locul unde sunt construite la locul de lansare către misiunile aerospațiale. Acest vehicul este cel mai mare de acest gen de pe întreg pământul având dimensiunile de 40 metri lungime, 35 metri lățime și 8 metri înălțime. Aceste Crawler-transporter cum este denumit de americani este pus în mișcare de două super motoare diesel care adună peste 2750 de cai putere. Consumul de carburant este pe măsură aceste două motoare mâncând peste 350 litri de carburant pe un kilometru. Construcția unui astfel de vehicul de transport i-a costat pe cei de la NASA peste 28 de milioane de dolari.

Dacă v-ați pus vreodată întrebarea cum este săpat un tunel atunci aveți răspunsul cu ajutorul celei de-a doua mașinării. Această mega mașinărie de forat are dimensiuni imense și poate săpa tuneluri în pământ, nisip și stâncă datorită porțiunii frontale care se rotește și este dintr-un material indestructibil.

Ultima mașinărie se numește Bagger și pare desprinsă din filmele science-fiction dar de fapt este cel mai mare utilaj de pe pământ care poate extrage în decursul unei singure zile peste 200.000 de tone de cărbune. Înălțimea acestuia ajunge în jurul valorii de 100 de metri. O astfel de mașinărie este manevrată de nu mai puțin de 5 persoane simultan.

No comments:

Post a Comment