Monday, August 10, 2015

Sensei-ul îl Pune pe Copilaș să Spargă Placa cu Piciorul, Când Au Văzut Ce Face Au LEȘINAT de RÂS !!!

Sunt convins că ați văzut multe momente amuzante cu copilași în clipurile de pe internet, dar imaginile de mai jos vă vor amuza și vă vor topi inima în același timp când veți vedea ce face asta mic. Profesorul său de Taekwondo îl pune să spargă o placă cu piciorul dar ceea ce urmează e de-a dreptul hilar. În scurt timp toată sala se amuză copios când văd tehnica băiețelului.

Taekwondo reprezintă un tip de artă marțială de origine coreeană care are ca și particularitate principală lovitura înaltă cu piciorul. Acest tip de artă marțială a început să se dezvolte între anii 1940 și 1950 mulți practicanți de arte marțiale coreene îmbinând mai multe stiluri de luptă coreene împreună cu mișcări din Karate și artele marțiale chinezești.

Prima formă de organizare care a guvernat această disciplină a fost Asociația de Taekwondo Coreeană înființată în anul 1959. Șapte ani mai târziu a apărut și forul internațional de Taekwondo care a început să organizeze diverse competiții de specialitate la nivel mondial. Taekwondo a devenit probă olimpică începând cu anul 2000 la olimpiada de la Sydney.

După cum spuneam principala particularitate a acestui sport este lovitura înaltă de picior dar acesta mai prezintă anumite mișcări specifice cum ar fi loviturile de tip săritură din întoarcere și alte mișcări rapide. În competițiile internaționale de Taekwondo loviturile din săritură în întoarcere reprezintă un element foarte apreciat concurenții primind pncte adiționale dacă reușesc să încorporeze în reprezentația lor astfel de lovituri. Printre atributele pe care orice practicant profesionist de Taekwondo trebuie să le posede putem să enumerăm: forța de reacție, puterea de concentrare, echilibrul atât mental cât și fizic, controlul respirației, greutatea optimă și nu în ultimul rând viteza de execuție.

No comments:

Post a Comment