Statul american California se confruntă cu o secetă istorică în ultima perioadă iar autoritățile sunt de-a dreptul îngrijorată de cantitățile masive de apă potabilă care sunt risipite sau contaminate. Pentru aceasta au pus la punct un plan menit să salveze o parte din această risipă inutilă pentru a nu intra în imposibilitatea de a furniza apă potabilă populației din zonă.
Departamentul de energie și apă din marele oraș Los Angeles a contribuit cu această idee în efortul autorităților de a limita efectele secetei. Pentru aceasta au fost confecționate nu mai puțin de 96 de milioane de bile de cauciuc care au fost mai apoi vărsate cu ajutorul unor camioane în rezervorul principal de apă potabilă al metropolei californiene. După cum veți vedea și în imaginile de mai jos procesul este unul unic și este de-a dreptul fascinant să vezi cum sunt acestea vărsate în apă.
Vă veți întreba totuși care este utilitatea lor și de ce au trebuit vărsate atât de multe. Aceste bile sunt gândite pentru a proteja calitatea apei și a prevenit reaclțiile chimice care pot fi declansate de lumina solara, dejecțiile lăsate de păsări sau alte animale sălbatice precum si protejarea de vântul și de ploile care conțin impurități cauzate de poluare. Pe lângă aceste avantaje aceste previn și evaporarea apei datorită temperaturilor ridicate care se vehiculează că vor continua și în perioada următoare.
Proiectul a fost unul destul de costisitor în totalitate bilele costând aproximativ 35 de milioane de dolari. Prin natura lor aceste bile sunt capabile să se muleze pe orice suprafață și să capete orice formă la suprafața apei indiferent dacă aceasta. Bilele au fost concepute în așa fel încât compoziția lor să nu afecteze potabilitatea apei sau să îi schimbe în vre-un fel proprietățile.
No comments:
Post a Comment