Saturday, August 8, 2015

Credeai că la noi e cald afară ? Stai să vezi ce temperaturi RECORD sunt în Iran !!!

Temperaturile din ultima perioadă din țara noastră ne-au făcut să ne gândim că toată căldura de pe pământ s-a strâns la noi. România a fost sub cod roșu după ce s-au înregistrat chiar și temperaturi de 39 de grade Celsius la umbră. Canicula a creat numeroase probleme populației iar recomandările pentru a nu avea neplăceri cauzate de căldură se referă la evitarea ieșirilor afară în timpul zilei când temepraturile ajung la valorile mai sus menționate.

Canicula va mai dura și în perioada următoare iar după aceasta vor urma alte intemperii cum ar fi furtunile însoțite de descărcări electrice și grindină. Dar dacă v-ați gândit că toate problemele căldurii s-au strâns în țara noastră vă înșelați. Există un loc pe planetă unde în aceste zile este un adevărat purgatoriu pe pământ. Iranul este țara despre care vorbim și deși locuitorii acestei zone sunt obișnuiți cu temperaturile ridicate în zilele ce au trecut acesta au fost cu adevărat ieșite din comun.

Conform meteorologilor din această țară temperaturile au depășit în mod constant 70 de grade Celsius cauzând reale probleme populației din zonele afectate de acest val de caniculă. Dar lucruile nu se opresc aici se pare că după măsurătorile acelorași meteorologi într-o localitate pe nume Bandar Mahshahr aflată în zona litoralului Golfului Persic temeperatura a atins un record istoric înregistrat pe pământ de 73 de grade celsius.

Așadar în ultima perioadă în mod constant în Iran au fost temperaturi de aproximativ 70 de grade Celsius. Chiar și în Irak ultimele zile au adus termometrele în jurul valorilor de 50 de grade Celsius. Cea mai mare temepratură de pe pământ înregistrată până acum a fost de 70,7 grade în vara anului 2005 la frontiera dintre Afganistan și Iran în Deșertul Lut.

No comments:

Post a Comment