Monday, August 17, 2015

Au Montat O Cameră Și Au Tras Cu Pistolul Când Au Văzut Ce Se Întâmpă Au Zis Că Nu E Adevărat !!!

Vânătorii de mituri sau MythBusters este un celebru serial de televiziune filmat pentru canalul Discovery. Cei doi cofondatori ai acestui proiect și totodată și gazdele emisiunii sunt doi maeștrii ai efectelor speciale pe numele lor Adam Savage și Jamie Hyneman. Aceștia se luptă în fiecare episod al seriei pentru a confirma sau a infirma o mulțime de așa numite legende urbane cu privire la diverse activități, obiecte etc.

Experimentele realizate de aceștia se desfășoară în orașul San Francisco, din Statele Unite ale Americii. Cei doi realizatori ai acestei emisiuni vor primi în curând titulatura de doctor honoris causa de la o universitate olandeză din Twente. Conducerea acesteia a hotărât acest lucru în urma rolului lor foarte important jucat pe piața media în popularizarea științei. Primul episod al acestor serii a fost difuzat pe 23 ianuarie 2003.

În urma experimentului pe care îl puteți vedea astăzi chiar și Adam Savage a fost de-a dreptul lăsat fără cuvinte atunci când a văzut ce imaginii surprinde camera în slowmotion cu 73000 de cadre pe secundă în momentul în care glonțul iese de pe țeava unui pistol. Imaginile prezintă pur și simplu un dans al presiunii și focului care în mod normal cu ochiul liber nu poate fi perceput.

Pistolul reprezintă o armă de dimensiuni mici care este destinată în principal luptei pe distanțe reduse undeva în jurul valorii maxime de 50 de metri. Pistolul este o armă ce poate fi mânuită cu o singură mână și inventarea lui îi esta atribuită lui Caminelleo Vitelli în jurul anului 1540. Pistolul era pe vremea aceea o armă care se adresa cavaleriștilor. Mai târziu la jumătattea secolului al nouăsprezecelea aceastei arme i-au fost ridicate standardele de către celebrii Samuel Colt și Robert Adams.

No comments:

Post a Comment