Friday, August 7, 2015

Testul imposibil care uimește omenirea de peste 500 de ani !!! Crezi că poți să-l Rezolvi ?

Sunt convins că și dumneavoastră la fel ca și mine ați văzut și rezolvat de-a lungul timpului o mulțime de teste de inteligență, de atenție sau chiar puzzle-uri grele. Dar iată că astazi am găsit o provocare pe care vreau să o împărtășesc cu dumneavoastră pentru că mi s-a părut pe cât de interesantă pe atât de greu de rezolvat.

Testul acesta se numește și puzzle-ul Azulejos și constă în luarea unui pătrat și tăierea acestuia în mai multe bucăți de diferite forme. După tăiere acestea vor fi rearanjate astfel încât să rezulte un pătrat de aceleași dimensiuni. Aici intervine partea inexplicabilă. În mod normal dacă avem un pătrat și l-am divizat părțile acestuia vor trebui să formeze un pătrat asemănător, dar inexplicabil după rearanjarea conform puzzle-ului Azulejos va rămâne un spațiu de dimensiunea unu pătrat foarte mic gol în interiorul pătratului.

Acest puzzle imposibil poartă numele de Azulejos după un anumit tip de placă ceramică din care a fost realizat pentru prima dată în prima jumătate a secolului al XVI-lea. De-a lungul istoriei după ce a fost descoperit mulți dintre scamatori au luat acest test în numerele lor de magie prezentate publicului larg. Chiar dacă acesta pare ca nu ar avea rezolvare toată explicarea întețegerii lui ține strict de regulile matematice.

Mai mult acest tip de abordare precum testul Azulejos care este în esența lui doar o iluzie optică a fost folosit de foarte multe ori în practica matematică de către profesori pentru a explica elevilor sau studenților lor cum să înțeleagă mai bine figurile din geometrie.

No comments:

Post a Comment