Wednesday, August 5, 2015

Japonezii Au Realizat Cel Mai Mare Foc De Artificii Din Lume !!!

Câți dintre dumneavoastră nu sunt încântați atunci când văd un foc de artificii? Probabil doar câțiva vor răspunde negativ, dar vă asigur și pe aceia care nu sunteți încântați de frumusețea unui asemenea spectacol că după ce veți urmări imaginile din clipul de mai jos vă veți schimba radical părerea.

Cel mai mare foc de artificii din istorie și care a intrat și în cartea recordurilor după ce a fost detonată o rachetă lumionasă care a explodat la final de peste 450 de kilograme de explozibil, a avut loc în anul 2014 în orașul japonez Konosu. Această ultim element explozibil a atins o înălțime de peste 750 de metri înainte să se detoneze. Dincolo de aceste statistici care au ținut să conteze doar în cartea recordului cei prezenți au avut de aface cu un adevărat spectacol de lumină și culoare ceva unic într-o viață după cum au exclamat mulți dintre cei prezenți.

Un scurt istoric în ceea ce privește artificiile ne arată că acestea aparent au fost descoperite în urmă cu aproximativ 2000 de ani în China. Găsirea lor a fost cu totul accidentală de către alchimistii care lucrau la vremea respectivă șa găsirea elixirului vieții veșnice au reușit doar un spectacol de lumini și culori care mai târziu au fost folosite în momentele festive din acea zonă. O altă întrebuințare a acestora în acele vremuri era pentru a alunga spiritele necurate datorită zgomotului puternic pe care îl făceau.

Dar în istorie nu au fost numai momente de fericire în legătură cu focurile de artificii. Cea mai mare catastrofă ce are în prim plan un astfel de foc a avut loc în anul 1770 la nunta regelui Ludovic al 16 lea și Maria Antoaneta. În urma acelui spectacol de artificii oferit de casa regală au fost semnalate aproximativ 800 de victime.

No comments:

Post a Comment