Saturday, August 8, 2015

Sărăcia asta îți distruge orice COPAC în doar câteva secunde !!!

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea în ultimii zeci de ani o reprezintă defrișarea într-o viteză amețitoare a pădurilor lumii. Planeta noastră este în real pericol după ce aproximativ jumătatte din întreaga arie a pădurilor a fost pur și simplu distrusă iar tendința arată că lucrurile merg într-o direcție rea deoarece procesul de defrișare se menține constant.

Conform ultimelor studii aproximativ 25 de hectare sunt defrisate în fiecare minut. Această cifră este de-a dreptul îngrijorătoare și va conduce la un adevărat dezastru natural dacă se va continua în acest ritm. În priml rând clima planetei va avea de suferi și automat și noi oamenii vom resimți acest lucru iar la fel de important vietățile care își aveau habitatul în aceste păduri vor dispare ușor, ușor pentru că va fi greu pentru toate să se adapteze altor medii de viață.

Mașinăria din imaginile prezentate mai sus face parte și ea din utilajele cu care se întreprinde această atrocitate asupra pădurilor lumii. Aceasta este construită să distrugă orice urmă de lemn în doar câteva secunde. După cum ați putut vedea nici un copac fie el cât de gros nu îi poate sta în cale îl distruge pur și simplu în câteva secunde rămânând în urmă doar rumegușul acestuia.

Oprirea defrișărilor masive pare la momentul actual o utopie asta deoarece această afacere cu lemn a ajuns la nivel mondial la o cifră de 5 miliarde de dolari anual. Vă dați seama ce consecințe economice grave ar avea acest stop asupra economiei mondiale. Așadar nu orpirea definitivă a defrisărilor este soluția neapărat ci o calmare a tăierii pădurilor astfel încât rata de plantare să depășească rata tăierilor. Cu această soluție efectele negative asupra mediului înconjurător ar putea fi reduse la minimum.

No comments:

Post a Comment