Natura înconjurătoare continuă să ne surprindă pe zi ce trece. Chiar atunci când credeai că ai văzut toate minunățiile ei, în acel moment apare ceva care te facă să rămâi mut de uimire cât de minunate sunt vietățile ce ne înconjoară. În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea exact la ce mă refer și cu siguranță veți rămâne și dumneavoastră impresionați de ceea ce a surprins această cameră subacvatică.
Caracatița este un tip de moluscă cefalopodă. Acestea au în general conformația unui sac. Capul unei caracatițe are doi ochi foarte mari și o coroană de care sunt prinse tentaculele în număr de 8 până la 10 astfel de brațe care pe suprafața lor au ventuze. Principala hrană a caracatițelor o reprezintă crustaceele, peștii de dimensiuni mici și alte organisme ce se găsesc în apă.
Caracatițele uimesc încă din cele mai vechi timpuri prin inteligența lor. Unii specialiști afirmă despre acestea că sunt o incredibilă îmbinare de inteligență cu abilități de manevrare, putere și foarte multă curiozitate. Comportamentul acestor ființe dau impresia de multe ori că ar fi conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor și ar înțelege întocmai acțiunile care au loc. Durata de viață scurtă a acestor vietăți nu a permis oamenilor de știință un studiu amănunțit care să poată releva complexitatea cerebrală a acestora.
În comparație cu specia umană care are în componența aproximativ 100 de milioane de neuroni, acestea au un număr de peste 130 de milioane. Acești neuroni nu sunt dispuși însă la fel ca la om în interiorul creierului toți ci peste 60% se află în tentaculele acestora. Practic fiecare braț al caracatițelor au propriul creier, cercetătorii au studiat coportamentul unor brațe tăiate ale caracatițelor și au descoperit că acestora le rămân majoritatea gesturilor care le fac și când sunt parte integrată dintr-o astfel de moluscă.
No comments:
Post a Comment