Tuesday, August 18, 2015

RÂZI CU LACRIMI !!! Privește ce-i face CĂLUȚUL bărbatului care aleargă !!!

Pentru toți iubitorii de cai acest videoclip o să vă topească la pur și simplu inima. Dar nici ceilalți nu vor fi indiferenți când vor vedea cât de drăgălaș este acest căluț în vârstă de doar trei zile. Stăpânul său și-a făcut special cont pe celebra platformă media, Youtube, pentru a împărtăși acest moment atât de emoționant dar amuzant în același timp cu oamenii din lumea întreagă. Și se pare că a avut efectul așteptat lumea fiind impresionată la propriu de drăgălășenia căluțului.

De-a lungul existenței oamenii și caii au avut întotdeauna o legătură mai mult decât specială. Dacă inițial calul era folosit ca și mijloc de a-și potoli foamea și pentru oasele acestuia, mai târziu acesta a devenit un miloc de transport de bază pentru oameni iar rolul de hrană pentru aceștia și l-a pierdut treptat. Devenirea cailor principale mijloace de transport au deschis căile către noi relații fie ele de prietenie, comerciale sau chiar conflictual militare semn că acesta a jucat de atunci un rol extrem de important pentru om.

Calul este un mamifer erbivor și face parte din marea familie a Cabalinelor. Se presupune că acesta s-a dezvoltat pentru prima dată de-a lungul istoriei în zona continentului american acum aproximativ 60 de milioane de ani iar mai apoi s-a răspândit la nivelul întregii planete datorită capacității sale de a se adapta diferitelor schimbări de temperatură.

În funcție de mediul în care acesta se dezvoltă și este îngrijit un cal domestic poate trăi până la 30 de ani. Există bineînțeles și excepții de la regulă fiind consemnate foarte multe exemplare care au depășit vârsta de 40 de ani. Cel mai celebru cal din punct de vedere al vârstei se numea Old Billy și a trăit nici mai mult nici mai puțin de 62 de ani fiind consemnat de către cartea recordurilor ca cel mai bătrân cal din istorie.

No comments:

Post a Comment