Wednesday, August 26, 2015

Fetele Astea Din Armată Română Au VOCE De AUR !!! De AUR Vă Zic !!!

Dacă voi ați văzut ceva mai emoționant și mai mișcător vă dau cuvântul meu de onoare că eu unul n-am mai văzut. Fetele acestea două din armata română au reușit să mă impresioneze cu aceste versuri cântate într-un moment de tristețe datorat depărtării lor de caminul părintesc. Vizionați și dumneavoastră acest clip plin de încărcătură emoțională și spuneți dacă v-au impresionat, pentru că sunt convins că răspunsul va fi 100% afirmativ.

Melodia interpretată de cele două tinere din armata română se numește Baladă fulgerată de vânt și aparține formației Orizont 77. Versurile ei aduc aminte de cântecele de munte cântate de drumeți în călătoriile lor spre piscurile înalte ale carpaților sau de către soldații care treceau munții în vremurile primului și celui de-al doilea război mondial. Așadar putem spune că este un cânte cu puternic caracter ostășesc.

Formația Orizont 77 este cunoscută ca fiind o trupă de muzică folk din zona Maramureșului înființată la începutul anului 1976 de către un elev destul de rebel în vârstă de doar 16 ani pe numele lui Ghiță Danciu care va deveni ulterior și liderul formației. Acesta în urma unui accident care i-a curmat cariera de fotbalist s-a decis datorită impulsului muzicii folk foarte populară la vremea respectivă să înființeze această trupă.

Între anii 1977 și 1985 formația Orizont 77 a avut mai multe formule componente. Dar tot în perioada aceasta a fost invitată de mai multe ori în cadrul cenaclului Flacăra al binecunoscutului Adrian Păunescu. După scandalul și interzicerea cenaclului formația intră într-un con de umbră și se reorganizează revenind mai apoi în forță alături de cele mai mari trupe rock ale momentului respectiv formațiile Iris și Holograf.

No comments:

Post a Comment