Thursday, December 10, 2015

MORI DE RÂS !!! Cât Fac 2+2:2 ???

Acesta este probabil unul dintre cele mai reușite experimente sociale pe care le-am văzut la noi în țară. Pentru cei care utilizează zi de zi internetul și se uită pe youtube probabil Don Machiavelli este destul de cunoscut cu interviurile și întrebările pe care le pune pe stradă tinerilor obișnuiți, dar pentru cei ce nu îl cunosc acest videoclip pe care îl puteți vedea mai jos este perfect pentru a vă da seama în ce fel de țară trăim.

Don Machiavelli s-a dus în fața Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și a început să le întrebe pe studente o operație aritmetică banală și anume ”Cât fac 2+2:2?”. Deși ați crede că la o astfel de facultate toți studenții și studentele ar trebui să răspundă fără să se gândească corect iată că majoritatea dintre aceștia refuză să îi dea un răspuns. Probabil pentru a nu se face de râs în cazul în care ar greși rezultatul.

După cum puteți vedea unele răspunsuri sunt de-a dreptul hilare. Una dintre cele intervievate s-a încumetat să răspundă și a spus rapid 4. O altă intervievată a răspuns 0 după care s-a corectat și a spus 1 întrebătoare, dar evident că rezultatul nu era acesta. Au existat bineînțeles și persoane care au dat răspunsul corect dar majoritatea după cum ați putut vedea au refuzat să răspundă din lipsa unor cunoștințe minime de matematică.

Concluzia este una destul de simplă. Se pare că în ziua de azi apariția facultăților particulare și a locurilor cu taxă au făcut ca orice tânăr indiferent de gradul intelectual să poată să ia o diplomă la un moment dat. Acest lucru este regretabil și asta se reflectă probabil și în nivelul de trai al celor care locuim în această țară.

5 comments:

  1. Banala intrebare ca sa duceti tinerii in eroare. Nu uitati ca mai sunt si paranteze care nu se citesc. Nu consider deloc nostim ceea ce faceti si din contra putin umil.

    ReplyDelete
  2. Aici nu e vorba de paranteze ci de ordinea operațiilor matematice,chestie care se invata in clasele primare si pe care un student la stiinte economice sau la administrația afacerilor nu ar avea voie sa nu le stie;
    Deci umilitoare sunt raspunsurile celor care nu au stiut.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Saracele fete! S-au speriat! Unele credeau ca vrea sa le agate!

    ReplyDelete