Oare v-ați întrebat vreodată dacă sticla antiglonț chiar este eficientă în cazul în care cineva atentează la integritatea fizică a dumneavoastră îndreptând o armă și trăgând în această direcție. Cu ocazia acestui experiment gândit de către un angajat împreună cu șeful său aveți ocazia să vedeți cu adevărat rezultatul acestei dileme care sunt convins că v-a pus pe gânduri și pe dumneavoastră.
AK47 este prescurtarea pentru Automat Kalashnikov un model de pușcă ce a fost creată chiar în anul 1947 de către rusul Mihail Kalașnikov și care a fost principala armă utilizată de către țările blocului sovietic în perioada Războiului Rece. Aceasta a devenit în timp cea mai utlizată astfel de pușcă de asalt asta în principal datorită costurilor care nu sunt foarte ridicate și întreținerea extrem de ușoară a acesteia.
Probabil v-ați întrebat cum sticla rezistentă la gloanțe este diferită de cea obișnuită? Răspunsul este: Nu! Secretul rezistenței sporite îl reprezintă laminarea. Acest proces presupune tratarea straturilor din sticlă cu policarbonat. Acest material incolor are o textură asemănătoare plasticului dar este extrem de rezistent la șocuri. Prin punerea la un loc a mai multe straturi de astfe de sticlă se poate ajunge la un bloc de peste 10 centimetri grosime.
Principiul este simplu dacă glonțul trece de primul strat de sticlă celălalt strat de policarbonat absoarbe energia acestuia și nu mai ajunge să iasă pe cealaltă parte. După cum vedeți și în imaginile acestui videoclip sticla de deasupra se sparge în mod normal dar nu apucă să iasă pe partea cealaltă a ultimului strat și să îl rănească pe bărbatul care se află în spatele ei.
No comments:
Post a Comment