Friday, December 11, 2015

SIMPLU și UȘOR - Cum Să Îți Faci O Baterie Folosind Doar Câteva Monede !!!

Dacă aveți prin buzunare câteva monede de cupru care simțiți că vă incomodează atunci trebuie să vedeți neapărat videoclipul de mai jos. Veți afla cum puteți să faceți o baterie care să și funcționeze utilizand doar câteva monede. Pare incredibil nu-i așa ? Dar veți vedea că metoda chiar funcționeză.

Mai întâi ce trebuie să știți este că monedele trebuie să fie de cupru. După aceea veți alege monedele care sunt murdare și le veți curăța. Curățarea se poate realiza extrem de simplu punându-le într-un amestec de apă, oțet și sare. După ce le-ați scos din acest amestec trebuie să le uscați bine cu o bucată de hârtie.

Mai apoi luați o bucată de carton și desenați un număr de cercuri egal cu numărul de monede pe care îl aveți. Și aceași proce îl repetați cu o bucată de folie alimentară. După aceea luați cercurile de carton și scufundați-le într-un borcan în care amestecați și puțină apă cu oțet. În momentul acesta practic aveți toate elementele pregătite și nu vă mai rămâne decât să începeți să e puneți cap la cap pentru a confecționa bateria.

Luați mai întâi o monedă iar apoi peste ea puneți un cerc de carton și unul de folie de aluminiu. Repetați procesul iar la final trebuie să aveți deasupra și dedesubt monede. Legați la ele două fire unul în partea de sus și unul în partea de jos și aveți practic o baterie funcțională. Aceasta este suficientă pentru a ține aprins un led sau chiar mai mult pentru a aprinde televizorul cu telecomanda.

No comments:

Post a Comment