Tuesday, December 15, 2015

Americanii Au Construit Cel Mai LETAL Elicopter Din Lume !!! Fii ATENT În Ce Se TRANSFORMĂ !!!

Nu mai este nici un secret pentru nici unul dintre dumneavoastră că Statele Unite ale Americii au cea mai mare și cea mai avansată armată din lume. Dovadă stau atât de multele invenții ale acestora în materie de tehnică militară pe care le putem descoperi mai nou și noi cu ajutorul internetului. În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea cât de departe s-a ajuns la momentul de față în domeniul aeronoauticii militare la americani.

Bell Boeing V22 Osprey este la prima vedere o combinație între un elicopter și un avion. Acest aparat de zbor poate să aterizeze și să decoleze asemănător ambelor tipuri de aeronave. Acest model este unicul de acest gen în lume care a fost creat în urma unor proiecte declanșate de Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii în anul 1981. Echipa care a lucrat la acest proiect a reușit să îl ducă la bun sfârșit în anul 1989 când pe 19 martie a avut loc primul zbor al acestui aparat.

Dar lucrurile nu s-au încheiat aici dezvoltarea aparatului a continuat iar pentru departamentul de apărare au fost construite începând cu anul 2005 un număr de 458 astfel de aeronave. Costul de producție pentru un astfel de mastodont a fost estimat la aproximativ 110 milioane de dolari. Dar în urma dezvoltării continue acesta a crescut cu aproximativ 67 de milioane de dolari pe aparat.

Aterizararea, dar mai ales pregătirea pentru decolare a unui asemenea model este de-a dreptul spectaculoasă. Însă pe cât de spectaculos este aspectul pe atat de eficientă este aeronava în sinea ei. Voi ce părere aveți despre această continuă dezvoltare a tehnicilor militare pe care Statele Unite ale Americii o abordează de peste jumătate de secol ?

1 comment:

  1. Prototipul acestui tip de aparat l-am vazut prima data in 1979 la o emisiune de tip Teleenciclopedia. Care-i noutatea ?

    ReplyDelete