Tuesday, December 15, 2015

Ce Se Întâmplă Când Un Fulger Lovește În Mers O Mașină !!!

Imagini cu filmări spectaculoase apar în fiecare zi pe internet, dar în videoclipul de mai jos veți vedea ceva cu totul și cu totul pe cât de spectaculos pe atât de inspăimântător. Mai precis aflat într-o intersecție un bărbat a reușit să surprindă cu ajutorul camerei sale de filmat instalată pe bordul mașinii un eveniment extrem de ciudat.

Se poate observa astfel pe imagini cum un fulger lovește din plin autoturismul de teren lăsând câteva urme după acest incident. Cei ce au urmărit cu încetinitorul imaginile din acest videoclip au afirmat că acesta este editat și că de fapt fulgerul nu a lovit cu adevărat mașina, eu sunt de părere că impactul dintre fulger și mașină este real dar probabil efectele acestuia au fost editate de către proprietarul camerei de supraveghere montate pe mașină.

Fulgerul este de fapt arcul luminos care se produce atunci când are loc procesul de descărcare electrică care mai este cunoscut și sub denumirea de trăsnet. Majoritatea trăsnetelor se produc în interiorul aceluiași nor sau între nori distincți, dar acestea nu se pot observa de pe pământ. Cele care se produc între nori și pământ poartă denumirile de ”pozitive” sau ”negative”.

Împotriva trăsnetelor a fost inventat un dispozitiv în secolul al optsprezecelea de către Benjamin Franklin. Acest dispozitiv poartă denumirea de paratrăsnet.

Trăsnetele nu există doar pe pământ. S-au descoperit asemenea fenomene și pe alte planete ale sistemului nostru solar. Spre exemplu pe Venus sau pe Jupiter sunt cele mai des observate. Cee de pe Jupiter sunt mai puternice de aproximativ 100 de ori decât cele de pe pământ dar fenomenul apare destul de rar față de planeta noastră.

No comments:

Post a Comment