Sunday, December 13, 2015

Vrei AGRICULTURĂ ? Uite Cum Culegi Un Câmp De Cartofi În Câteva Minute Cu O Drăcie Ca Asta !!!

Întotdeauna mi s-a părut fascinant când vedeam combinele treierând grâul an de an pe câmpurile din apropierea orașului unde am copilărit. Dar se pare că după zeci de ani de atunci tehnicile folosite la noi în țară pentru agricultură au rămas aceleași. Veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos dovada clară că noi am rămas în urmă față de țările civilizate și că încă facem agricultură ca pe vremea comunismului sau poate chiar mai rău.

Cartoful este printre legumele cele mai folosite pentru hrana oamenilor. După orez, grâu și porumb aceasta este a patra cea mai utilizată plantă pentru alimentație. Acesta este originar din America de Sud și se cultivă în peste 120 de țări de pe întinsul Pământului. Conform cifrelor statistice aproximativ 1 miliard de oamen consumă zilnic această sursă de hrană.

Culturile de cartofi se întind astfel pe suprafețe foarte mari și pentru recoltarea lor trebuie folosită o tehnică mai avansată pentru a eficientiza procesul din punct de vedere al factorului timp. Aici intervine mașinăria pe care o puteți vedea în aceste imagini. Chiar dacă aceasta nu are un aspect care să te dea pe spate eficiența ei în cazul recoltării cartofilor este câte se poate de vizibilă.

Astfel că după cum se vede aceasta scoate cartofii din pământ îi separă de vrejii uscați și de pământ și îi răstoarnă direct într-un camion. Ce poate fi mai simplu și mai plăcut decât să vezi cum se face această agricultură la nivel înalt în țările civilizate. Oare pe când și la noi așa ceva?

No comments:

Post a Comment