Wednesday, June 24, 2015

RÂZI CU LACRIMI !!! Distribuie Bancul Zilei Și Prietenilor Tăi Pentru A Râde Împreună

Relaxează-te în această zi cu ceva care cu siguranță îți va aduce zâmbetul pe buze !!! Trimite-l și prietenilor tăi să râdă și ei !

Într-o zi Bulă îi vede păsărica maică-sii când ieșea de la duș și o întreabă:

- Mamă, ce e asta?

Maică-sa rușinată:

- Oh Bulișor , asta e buretele meu negru de spălat.

Câteva zile mai târziu. Bulă varsă un paha de lapte pe podea și strigă:

- Mami, adu-mi repede buretele ala negru să curăț podeaua!

Maică-sa luată prin surprindere răspunde:

- L-am pierdut dragă...

Nu trec câteva zile și Bulă strigă disperat prin casă:

- Mami, mami ți-am găsit buretele!

- Unde dragă?

- E la vecina, se șterge tata pe față cu el !

Bancul nu reprezintă doar tipul acela de glumă pe care în momentul în care o auzim ajungem să râdem sau aproximativ majoritatea ajung să râdă. Da mereu ne aduce zâmbetul pe buze atunci când auzim un banc sau citim unul însă ceea ce nu știm este că bancurile au și ele în spatele lor o lungă istorie pe care nici unul dintre noi nu și-o poate imagina. Mai precis până cu ceva timp în urmă lumea nu prea cunoștea nimic despre această istorie a bancului.

Mulți dintre cei care ne amuzăm la ele considerăm că acestea doar există dar sunt persoane care sunt interesate și care este proveniența unui astfel de banc care sunt originile și vor să ajungă mai precis la punctul de început aș acestora.

În sensul acesta a început documentarea și jurnalistul american Jim Holt care întrebat dacă știe să scrie ceva despre istoria bancurilor nu a putut să găsească rapid nici o informație relevantă așa că aproape obsedat de această nereușită avea să declanșeze o vastă căutare ce s-a întins pe parcursul a aproape 2 ani de zile. Rezultatul l-a impresionat atât pe el dar și pe cei ce l-au ajutat la aceste cercetări.

Astfel el a aflat cu stupoare că bancul nu exista de câteva secole ci mai precis acestea circulă încă de acum 4000 de ani. Acestea conform descoperirilor ar fi apărut prima dată chiar în celebra Grecie Antică. Cine s-ar fi așteptat ca oamenii pe vremurile acelea să aibă astfel de preocupări cum ar fi bancurile și satira dar iată ce acest lucru este perfect adevărat. Temele bancurilor din acea perioadă erau în principal bazate pe putere și metehnele oamenilor.

După alte mii de ani mai precis în secolul al treilea după Hristos a apărut în sfârșit și prima culegere adevărată de bancuri. Aceasta a fost scrisă de către romani care erau văzuți în istorie ca fiind niște oameni rigizi dar se pare că acest fapt vine să contrazică spusele despre ei.

No comments:

Post a Comment